BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İran sınırına ABD askeri

İran, Irak’taki Amerikan askerlerinin Fav bölgesinde askeri yığınağını sürdürdüğünü iddia etti.

Abone ol

İran, Irak’taki Amerikan askerlerinin Fav bölgesinde askeri yığınağını sürdürdüğünü, bölgeye kaydırılan 700 askerle birlikte buradaki ABD askeri gücünün tugaya dönüştüğünü öne sürdü.

Tahran Radyosu, ABD askerlerinin Irak’ın Umul- Kasr Limanı'nda konuşlanırken İngiliz deniz donanması askerleriyle birlikte bölgedeki askeri denetim ve güvenliğinin arttırdığını savundu. ABD güçlerin Irak’ın Fav yarımadasındaki asker sayısını 2 katına çıkarttığı iddia edilirken, bölgeye gönderilen 700 ABD askerinin katılımıyla birlikte bölgedeki Amerikan asker sayısının 1400’e ulaştığı savunuldu.

Aynı zamanda Amerikan hava birliklerine ait Apachi helikopterlerinin Ervendrud Nehri suyunun 100 metre yüksekliğinde çok sayıda uçuşlar yaptığı belirtildi. ABD birliklerinin başta Ervendrud nehri kıyıları, Hur Abdullah ve Fars körfezi olmak üzere Basra’nın güneyindeki asker sayısındaki artışına paralel olarak İngiliz deniz piyadeleriyle birlikte bölgedeki askeri denetim ve güveliklerini ciddi bir biçimde arttırdıkları belirtildi.

İRAN: İZLİYORUZ

Tahran Radyosu, İran’ın sınır muhfazıları ve diğer güvenlik güçleri denetimlerini sürdürdüklerini, ABD güçlerinin bütün hareketlerini detaylı bir biçimde kontrol altında tuttuklarını bildirirken, İran’ın Huzistan Eyaleti’nden bir yetkili, ABD güçlerin İran’ın güneyinde Abadan ve Horam şehir yakınlarındaki askeri konuşlanmasının Irak’ın iç güvenliğiyle ilgili olduğunu İran’a yönelik her hangi bir tehdit içermediğini kaydetti.