BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Truvadan 5 yeni kitap

Truva Yayınları Hasan Taşkın'ın ''Kıskaç'' adlı kitabının da bulunduğu 5 kitabı okurlarıyla buluştu.

Abone ol

Truva Yayınları'nın, bu ay, aralarında Hasan Taşkın'ın ''Kıskaç'' ve İlbeyi Özer'in ''Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Yaşam ve Moda'' adlı kitaplarının da bulunduğu 5 yeni kitabı, okuyucularla buluştu.

Gazeteci-yazar Hasan Taşkın'ın ''Kıskaç'' adlı kitabında, Türkiye'nin, bulunduğu bölgede, ''bir güç olarak milli menfaat ve hedeflerine, bölgede barış ve istikrarın tesisine önem vermesi ve bu yönde girişimler yapması gerektiği'' ele alınıyor.

Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlbeyi Özer ise ''Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Yaşam ve Moda'' adlı kitabında, ''Türkiye'de yaşanan Batılılaşma projesinin bazı boyutlarının 19'uncı yüzyılın ortalarından itibaren gerçekleşmeye başladığı tezinden hareketle'', arşiv taramaları ışığında bu değişimin portresini çiziyor.

Mahir Kaynak'ın yeni kitabı ''Para İmparatorluğu'nda'' ise ''Kontrol kimin elinde?'' sorusuna yanıt aranıyor. Emekli Tuğgeneral Nejat Esen'in ''Yeniden Şekillenen Dünya'' ve Çetin Agase'nin ''Öfkeyle Vals'' adlı kitapları da yine bu ay okuyucuyla buluşan kitaplar arasında yer aldı.