BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran lideri Hamaney darbeyle ilgili bombayı patlattı

İRAN'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Türkiye'deki darbe girişimin ABD tarafından yapıldığına dair güçlü şüphelerin olduğunu öne sürüp 'Bu büyük bir rezalet' dedi.

Abone ol

İRAN'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Hameney, Türkiye'deki darbe girişimin ABD tarafından yapıldığına dair güçlü şüphelerin olduğunu söyledi.

BÜYÜK BİR REZALET

Başkent Tahran'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Ayetullah Hamaney, Washington yönetimin başka ülkelerin içişleri müdahalesinin sadece İran'la sınırlı olmadığını söyledi. Bunun için Türkiye'yi örnek veren Ayetullah Hamaney, "ABD, İslam ve İslami hareketlere karşıdır bu yüzden İslami hareketlerin olduğu Türkiye'de darbe girişimine başvurdu" dedi.

"Türkiye'deki darbenin ABD tarafından tasarlanıp hazırlandığına dair güçlü şüpheler var" diyen Hamaney,  "Bu ispat edilirse ABD adına büyük bir rezalet olacak" dedi.

"KİMİN DOST, KİMİN DÜŞMAN OLDUĞUNU..."

Hamaney’in Başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti ise Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin hangi ülkenin dost, hangi ülkenin düşman olduğunu gösterdiğini söylemişti.

Tehran Times’ın haberine göre, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’le bir araya gelen Velayeti, "Kimin dost, kimin düşman olduğu böyle zor zamanlarda belli oluyor" demişti.