BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.421,52
HABER /  DÜNYA

İran ile nükleer görüşmelerde ilerleme sağlanamadı

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) arasında 2011 yılından bu yana süren "Biçimlendirilmiş Yaklaşım Belgesi"ne ilişkin görüş...

Abone ol

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) arasında 2011 yılından bu yana süren "Biçimlendirilmiş Yaklaşım Belgesi"ne ilişkin görüşmelerin 10. turu, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapıldı.
İran’ın BM Viyana Ofisi nezdindeki daimi temsilciliğinde başlayan görüşmeye, İran adına UAEK Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Ali Asker Sultaniye, UAEK adına Güvence Denetimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hermann Nackaerts ile Başkan Yukiya Amano’nun Siyasi Danışmanı Rafael Grossi katıldı. Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Ali Asker Sultaniye, "Bugün çok yoğun görüşmelerde bulunduk. Her iki tarafın da karşılıklı önerileri üzerinde çalışmayı sürdürme kararı aldık. Bugünkü görüşmeler çok yapıcı ve yoğun geçti. Gelecek toplantıda metnin sonuçlandırılmasına yönelik müzakerelerde bulunduk. Bir sonraki toplantı tarihini kesinleştirmek için de irtibatımızı sürdüreceğiz" dedi.
Gazetecilere yaptığı açıklamada görüşmelerin yoğun geçtiğini yineleyen Herman Nackaerts ise, "Yoğun tartışmalarımız oldu ancak henüz sonuçlandıramadık. ’Biçimlendirilmiş Yaklaşım Belgesi’nin sonuçlandırılmasına yönelik yaklaşık bir buçuk yıldır gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde bugüne kadar başarılı olamadığımızı da kabul etmek durumundayız. Ancak, sürece yönelik çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sayın Sultaniye’nin de söylediği üzere bir sonraki toplantıya birlikte karar vereceğiz" diye konuştu.