BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,69
ALTIN 2.427,68
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’ın ABD temasları başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarının ilk durağı olan Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatını ziyaret etmek üzere kona...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarının ilk durağı olan Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatını ziyaret etmek üzere konakladığı Blaire House’dan ayrıldı. Başbakan, ziyareti sırasında bir de konuşma yapacak.
Maryland eyaletinde 60 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden ’Turkish American Community Center’ adlı proje, Mimar Sinan’ın tarzını yansıtan camisi, geleneksel Türk evleri, İslam eserleri müzesi, Osmanlı çeşmeleri, Türk hamamları, kütüphane ve sergi salonlarıyla dikkat çekiyor. İslam kültür ve medeniyetini Amerikalılara en güzel şekilde tanıtmayı hedefleyen dev projedeki cami için de Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alındı. 700 kişi kapasiteli caminin sedef işlemeli kapıları, minberi, mihrabı ve mermer kolon süslemeleri gibi özel işçilik isteyen parçaları Türkiye’de hazırlatıldı. Altın varaklarla süslenecek ’Cemaat Binası’nda Türk lokantası açılacak ve 10 adet geleneksel Türk evi de yapılacak.
İçerisinde ayrıca 200 kişilik Türk kahvesi, 5 adet hediye dükkanı, kültür merkezi, 200 kişilik anfi gösteri merkezi, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, 350 araçlık kapalı araba parkı, misafir evi, piknik alanı, özel çiçeklerle donatılmış Türk bahçesi, spor aktivite salonları ve yönetim ofislerinin de bulunacağı inşaatın gelecek Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.