BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  DÜNYA

İran ABD ve Suudi'leri sorumlu tutuyor intikam alacağız

İRAN Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, çarşamba başkent Tahran’da düzenlenen saldırıların intikamını alacaklarını ifade etti. İran saldırıdan ABD ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tutuyor.

Abone ol

İran devlet televizyonunda konuşan Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, "Saldırıların intikamını alacağız, bu nerede ve nasıl olacak bizde saklı. İntikamımız, bize yapılanın bin mislinden daha ağır olacak ve milletimiz bunu görecek" dedi. 

İran Devrim Muhafızları, IŞİD'in üstlendiği saldırılar için Suudi Arabistan ve ABD'yi sorumlu tutuyor. Önceki gün yayınlanan açıklada şu satırlar dikkat çekici olmuştu:

-"Saldırı, ABD Başkanı (Donald Trump) ve teröristleri destekleyen gerici (Suudi) liderlerle görüşmesinden bir hafta sonra gerçekleşti. IŞİD'in saldırıyı üstlenmesi, onların bu vahşi saldırıda parmağı olduğunu gösteriyor."

Tahran’da önceki gün devrim lideri Ayetullah Humeyni’nin türbesi ve parlamentoya düzenlenen eş zamanlı iki terör saldırısında 16 kişi hayatını kaybetmiş, 40’ın üzerinde kişi de yaralanmıştı. Saldırıları IŞİD üstlenmişti.