BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.492,38
HABER /  DÜNYA

Erdoğan düşmanı rezil bir sebepten istifa etti

BRÜKSEL Merkez Belediye Başkanı Yvan Mayeur, evsizlere yardım ulaştıran Samusocial derneğinin kasasından haksız kazanç elde ettiği ortaya çıkınca görevinden istifa etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyareti öncesi kriz çıkaran ve her türlü karşılama programına yasak getiren Brüksel Merkez Belediye Başkanı Yvan Mayeur, adının skandala karışması sonrası belediye başkanlığından istifa etmek zorunda kaldı.

Evsizlere yardımları ulaştırmakla mükellef Samusocial derneğinin yönetim kurulunda yer alan Belediye Başkanı, derneğin kasasından elde ettiği haksız kazancın meydana çıkması sonrası, üyesi olduğu Sosyalist Parti Başkanı Elio Di Rupo'nun isteği üzerine 2013 yılından bu yana yürüttüğü görevden istifa ettiğini bildirdi.

Parti Başkanı Di Rupo'nun yanı sıra Open Vld ile SPA partileri başta olmak üzere, belediye konseyinin çoğunluğu tarafından uygulanan baskılara dayanamayan Yvan Mayeur, 2014 ile 2015 yılında devlet destekli derneğin eski müdürü olan Pascale Peraita ile birlikte elde ettikleri haksız kazancın çok yüksek miktarlarda olduğu tahmin ediliyor.