BIST 11.234
DOLAR 42,64
EURO 50,10
ALTIN 5.868,62
HABER /  DÜNYA

Irakta kanlı çatışmalar sürüyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Amerikan ordusunun düzenlediği operasyonda, 19 direnişçi ve 2 Iraklı asker öldü.

Abone ol

Amerikan ordusunun açıklamasında, Amerikan ve Irak güçlerinin ''terörist mevzilere'' düzenlediği operasyonda, 1 Amerikan askeri ve bir Iraklı tercümanın yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Bakuba yakınlarındaki Kabat'ta düzenlenen operasyonda kara birliklerinin hava birliklerince desteklendiği ve bölgenin teröristlerden temizlenerek daha güvenli hale getirildiği kaydedildi.

1 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ

Amerikan ordusunun açıklamasında başkent Bağdat yakınlarındaki bir bombalı saldırıda, bir Amerikan askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada Bağdat'ın güneybatısında düzenlenen operasyonda bir bombanın infilak etmesi sonucu 2 Amerikan askerinin de yaralandığı belirtildi.

ABD'nin Irak'ı işgal ettiği 2003'ün mart ayından beri bu ülkede ölen Amerikan askerlerinin sayısı 3 bin 494'e çıktı.