BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Irakta çalışan Türke tehdit

Ceyhan'da bir kadın, Irak'taki eşinin alıkonulduğunu söyleyerek emniyete başvurdu.

Abone ol Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Irak'ta işçi olarak çalışan kocasının pasaportuna borcu nedeniyle el konulduğunu ve ölümle tehdit edildiğini iddia eden 3 çocuk annesi, emniyet müdürlüğüne başvurarak yardım istedi.

Muradiye Mahallesi'nde yaşayan Ferdane Bayralı (34), Emniyet Müdürlüğüne verdiği dilekçede, eşi Selçuk Bayralı'nın 2007 yılında bir firma aracılığıyla çalışmak üzere Irak'a gittiğini, geçen yılın ilk aylarında kayınpederinin vefatı üzerine iş yerinden 3 bin 500 avro avans alarak Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Bayralı, dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

''Kocam babasının cenazesinden sonra Irak'a dönme hazırlığı yaptığı sıralarda bu kez kayınvalidem vefat etti. Bu nedenle eşim işine dönemedi ve şirket zamanında gelmediği için sözleşmesini feshetti. Ayrıca, şirket 3 bin 500 avro avansı geri istedi. Eşim ise borcunu ödeyebilmek için 7,5 ay önce bir başka firma aracılığıyla yeniden Irak'a gitti. Ancak gittiği günden beri yeni şirketinden maaşını alamıyor. Eşimle yaptığım telefon görüşmesinde, eski firma yetkililerinin kendisini bulduğunu, pasaportuna el koyduğunu ve ölümle tehdit ettiklerini bildirdi.''

Bugün de eski firma yetkililerden olduğunu belirten bir kişinin kendisinin cep telefonuna ''Size çok iyilik yaptım ama siz bana ihanet ettiniz, ihanetin bedeli olarak da kocanın kafasına sıkacağız'' diye mesaj attığını kaydeden Bayralı, 2, 10 ve 11 yaşlarında 3 kız çocuğu olduğunu ve çok korktuğunu ifade etti.