BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Irakta bombalı gün!

Irak'ta bugün çeşitli saldırılarda yaklaşık 25 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Irak'ın kuzeyindeki Musul kenti yakınında bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 10 kişinin öldüğü, 78 kişinin yaralandığı bildirildi.

Tel Marag köyünde düzenlenen saldırıyla ilgili daha önceki açıklamalarda 10 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı kaydedilmişti. Polis daha sonra yaralı sayısını 78 olarak açıkladı.

Irak'ta düzenlenen saldırılarla ilgili yapılan polis açıklamalarına göre, Musul'un doğusunda militanlarla çatışmaya giren 3 polis öldü.

Başkent Bağdat'ın merkezinde bir hastane yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Bağdat'ın 40 kilometre güneyindeki İskenderiye yakınında bir kontrol noktasına düzenlenen havan topu saldırısında 13 Irak askeri yaralandı.

Bu arada, Bağdat ve çevresinde 15 ceset bulundu. Başkentin farklı bölgelerinde 10 kişinin, Bağdat'ın 30 kilometre güneyindeki Mahmudiye'de üzerinde işkence izleri görülen 3 kişi bulundu.

Polis, dün de Dicle Nehrinde vurularak öldürülmüş, üzerinde işkence izleri görülen 2 kişinin cesedinin çıkarıldığını bildirdi.

Öte yandan, ABD ordusu adına yapılan açıklamada, Irak'ta 7'si trafik kazasında 9 Amerikan askerinin öldüğü açıklanmıştı. Açıklamada, kazada araçta nakil için bulunan 2 tutuklunun da öldüğü ifade edilmişti.