BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Irak sınırına topçu ateşi

Mehmetçik teröristlerin izini dağlarda sürüyor. Toplar sınırı dövüyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Mehmetçik, sayıları 85 olarak tahmin edilen teröristlerin izini Şırnak'taki dağlarda sürerken, dün gece sınır kesimindeki bazı noktalar top atışına tutuldu. Helikopterler, şafak ile birlikte bölgede keşif uçuşları yaptı.

Şırnak’ta Cudi, Küpeli, Kato Dağları, Bestler Dereler Bölgesi ile Beytüşşebap ve İdil İlçesi kırsal alanlarında teröristlere yönelik operasyonlar bugün de sürdürüldü.

Özel eğitimli komando ve Jandarma özel harekat timlerinin koordineli sürdürdüğü operasyonda teröristler çembere alınmaya çalışılıyor. Sarp ve dik kayalıklı bölgelerdeki operasyonlarda teröristlerin saklanabileceği mağaralar didik didik aranıyor.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler teröristlerin yuvalandığı değerlendirilen bölgelerde sürekli keşif uçuşu yapıyor.

Ayrıca süper Kobra ve Kobra helikopterler, teröristlerin olabileceği mağaraları zaman zaman ateş altında tutuyor.

Dün gece ise bazı sınır birliklerinden kritik noktalara tanklarla top atışı yapıldı. Havan ve ağır makineli silahlarla da bölge ‘ateş çemberine' alındı.

Günün ilk ışıkları ile birlikte top atışına tutulan bölgelerde helikopterlerle keşif uçuşları yapıldı, arazi arama tarama faaliyetinde bulunuldu.

Mehmetçik, Şırnak'taki dağlarda teröristleri çember altına almaya alışırken, bir yandan da sınıra askeri sevkıyata devam ediyor.

Dün akşam Şırnak'tan Hakkari bölgesine yoğun güvenlik önlemleri altında bordo bereli askerler nakledildi. Son günlerde bölgede askeri sevkiyatın arttığı belirlendi.