BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Getirin Kuranı el basayım!

DTP'li Emine Ayna bir sözüne inanılması için "Kur'an getirin, el basalım!' dedi. Ne mi söyledi?

Abone ol

Türkiye Barış Meclisi'nce, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu'nda, "Yeni Anayasa Sürecinde Türkiye'de Demokrasi ve Kürt Sorunu" konulu konferans düzenlendi. Emine Ayna "Türkler ne istiyor?"diye başladığı konuşmasında "Getirin, Kur'an-ı Kerim, İncil neye inanıyorsanız, ekmek... Getirin el basalım, 'Birlikte yaşamak istiyoruz' diyelim" dedi.

Konferansta söz alan Gazeteci Ruşen Çakır, konuşmasında, son günlerde yaşanan, "türban tartışmalarına" değindi.

Türban sorunun yalnızca AK Parti'nin inisiyatifiyle çözülemeyeceğini ifade eden Çakır, "Keşke, bu sorun CHP'nin inisiyatifiyle çözülseydi. Bunun gibi Kürt sorunu da yalnızca DTP'nin inisiyatifiyle çözülemez"dedi.

RUŞEN ÇAKIR VE EMİNE AYNA ARASINDA SÖZ DÜELLOSU

Türkiye'nin, "Kürt sorununu, kendi toprakları ve dinamikleri içinde çözmesi gerektiğini" ifade eden Çakır, "Türkiye'de bir Kürt bir de PKK sorunu var. Bu sorunların çözülmesi için önce çatışmaların sona ermesi gerekiyor. Ayrıca, PKK ile irtibat halinde olduğu, ama bağımsız eylem yaptığı ifade edilen grupların da bitirilmesi gerekiyor. Bakın kazanımlar bir bombayla nasıl yok oluyor, tıpkı Diyarbakır'da olduğu gibi" dedi.

Konferansın forum bölümünde söz alarak Ruşen Çakır'ın konuşmasını eleştiren DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna da Çakır'ın, "savaşı ve operasyonları bilgisayar oyunu gibi göstermeye çalıştığını" savundu.

KURAN'A EL Mİ BASALIM?

Ayna, "Ne yaparsak yapalım, ne söylersek söyleyelim, şirin görünmeye de çalışsak, agresif de olsak, DTP adına söylüyorum; DTP'nin bir şekliyle, olumsuz yönüyle yansıtılacağını biliyoruz, böyle değerlendiriyoruz, basını bunun içinde görüyoruz" dedi.

Uzun süredin aynı soruların kendilerine sorulduğunu belirten Ayna, sürekli 'Kürtler ne istiyor?' sorusuyla karşılaştıklarını Kürtlerin ise ne istediğini defalarca söylediklerini belirtti.

Ayna, "Biz asıl şunu merak ediyoruz; 'Türkler ne istiyor?', biz de bunu soruyoruz. 'Bölücülük yapıyorlar' deniyor. Kürtler ölümüne birlikte yaşıyor. Yani, devletin tüm yönelimlerine rağmen 'hayır' diyor, 'ben sizinle birlikte yaşayacağım'. Daha ne yapsın, yalvarsın mı? Getirin, Kur'an-ı Kerim, İncil neye inanıyorsanız, ekmek... Getirin el basalım, 'Birlikte yaşamak istiyoruz' diyelim. Ne yapalım, daha ne diyelim?" dedi.