BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  EKONOMİ

IPRA Altın Küre Ödülü,Türk Telekom'un

Dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödüllerinden birisi olan “IPRA Altın Küre Ödülleri 2012” töreninde Türk Telekom, “Doğayla Dost İletişim” projesiyle ödüle layık görüldü.

Abone ol

Dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödüllerinden birisi olan IPRA Altın Küre Ödülleri 2012, dün akşam Four Seasons Sultanahmet’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nin Çevre Kategorisi’nde Doğayla Dost İletişim projesiyle Türk Telekom, Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü. Türk Telekom adına ödülü Pazarlama ve İletişim Başkanı Mehmet Ali Akarca, IPRA 2012 Başkanı Johanna McDowell’in elinden aldı.

Türk Telekom’un gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırma hedefiyle hayata geçirdiği Doğayla Dost İletişim Projesi, IPRA Altın Küre Ödülü ile başarısını taçlandırdı.

DOĞAYLA DOST İLETİŞİMİN ALTYAPISI 90’LI YILLARDA BAŞLADI

Sürdürülebilir kalkınma çalışmalarına 90’lı yılların başında enerjiyi yedeklemek üzere kurduğu güneş enerjisi panelleriyle başlayan Türk Telekom, bu çalışmaların yönetimi için 2010 yılında Türk Telekom Sürdürülebilirlik Komitesi’ni kurdu. İklim değişikliği ile ilgili risk ve fırsatların en etkin şekilde yönetilmesi amacıyla kurulan komitenin önderliğinde başlatılan Doğayla Dost İletişim Projesi’nin ilk büyük adımı çalışanlar, tedarikçiler, yatırımcılar ve müşteriler olmak üzere tüm paydaşları içeren bilinçlendirme ve dönüşüm süreci ile atıldı.

Türk Telekom, Türkiye’de karbon salımını ölçerek CDP’ye raporlayan ilk telekomünikasyon şirketi oldu.

Sürdürülebilirlik hedeflerini açıkça tanımlayan ve iklim değişikliği risklerini ve fırsatlarını yönetmeyi sağlayan sera gazı yönetim stratejisi geliştiren ve bu alanda yaptığı çalışmalarla sektörde öncü rol oynayan Türk Telekom, Türkiye’de karbon salımını ölçerek CDP’ye raporlayan ilk telekomünikasyon şirketi oldu. Güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kullanımından, görüntülü görüşme teknolojisi telepresence sistemine, e-eğitimden, filo optimizasyon çalışmalarına enerji tasarruflu ürün ve hizmetlere kadar pek çok sürdürülebilirlik projesi gerçekleştiren Türk Telekom, başlattığı enerji dönüşümü programının 2014 yılında tamamlanması ile her yıl 5.400 hektarlık bir ormanın azaltacağı kadar karbon emisyonunu engellemeyi hedefliyor.

1955’te kurulan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) yaklaşık 80 ülkeden üyesiyle, halkla ilişkiler uzmanları için uluslararası lider dernek olup, her sene düzenlediği Altın Küre Ödülleri (GWA) ile sektörün dünya çapındaki en saygın projelerini ödüllendirmektedir.