BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İpek Yoluna muhteşem açılış

Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali emin adımlarla ilerliyor.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’, görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Hikmet Şahin, hedeflerinin İpek yolu Film Festivali’ni dünyanın sayılı organizasyonları arasına taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Festivalin gerek film, gerekse sinema sektöründen katılımcı sayısı bakımından 2 yılda yaklaşık 3 kat büyüdüğünü ifade eden Şahin, dünyanın 30 ülkesinden gelen 85 yabancı yönetmen ve oyuncu ile de uluslararası kimliğinin sözde kalmadığını da gösterdiklerini belirtti.

Fatma Girik’i ödülünü Çağan Irmak'tan aldı

Konuşmaların ardından festivalde yapılacak olan yarışmaların jüri üyelerinin de tanıtıldığı ‘2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin açılış törenine duygusal anlar damgasını vurdu. Henüz 14 yaşındayken adım attığı Türk Sineması’nda 50 yıldır yıldızı parlayan usta oyuncu Fatma Girik, ‘Ahmet Vefik Paşa Onur Ödülü’nü geçen yılki umut ödülünün sahibi Çağan Irmak’ın elinden aldı.

Duygu dolu dakikaların yaşandığı törende genç yönetmen Çağan Irmak, Fatma Girik için yazacağı bir filmde usta sanatçıyla birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Girik, ödülünü genç yönetmen Çağan Irmak’tan almanın sevincini yaşadığını belirterek, “Bu ödül, son dönemde aldığım 6. ödül oldu. Çok mutluyum, herkese çok teşekkür ediyorum. Çağan Irmak söz verdi. 51. sanat yılımda Çağan Irmak’ın yapacağı filmde Halil Ergün ile birlikte rol alacağım” şeklinde mutluluğunu dile getirdi. Törenin ardından sahne alan Şevval Sam ve Yansımalar Grubu en güzel türküleri Bursalılar için seslendirdi. Davetliler, konserin ardından festivalin açılış filmi Armin’i izledi.