BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,95
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

'İnşaat iskelesi' kararı 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek!

İnşaat iskelelerine ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı fakat 1 Temmuz 2015’te yürürlüğe girecek.

Abone ol

İstanbul Elmadağ’da yapımı süren bir inşaatta kullanılan demir iskelenin fırtınaya dayanamayarak Cumhuriyet Caddesi’ne çökmesi üzerine gözler bir kez daha inşaat iskelelerine çevrildi.

MEVZUAT DEĞİŞTİ AMA YÜRÜRLÜKTE DEĞİL!

İnşaat sektöründe gerçekleşen iş facialarında can kayıplarının nedenlerinden biri olan iskelelere standart getiren düzenleme Resmi Gazete’de yayınlanmasına karşın, yürürlüğe girmesi 1 Temmuz 2015’e bırakıldı. Bu tarihe kadar yapılan ihalelerde de geçerli olmayacak

MEVZUAT NE YÖNDE DEĞİŞTİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ahşap ve ön yapımlı çelik ile alüminyum alaşımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine ilişkin tebliğ göre, ruhsat alırken, dış cephe iş iskelelerinin detaylı çizimleri de başvuruya eklenecek. Yüksekliği 13.5 metreyi aşan iskelelerin çelik veya alüminyum alaşım bileşenlerinden oluşması zorunlu kılınacak.

Ancak 19 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin hayata geçmesi için dokuz ay daha beklemek gerekiyor. Düzenlemenin 1 Temmuz 2015’te yürürlüğe gireceği belirtilirken, bu tarihe kadar yapılan ihalelerde de yeni mevzuatın hükümleri geçerli olmayacak.