BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İnkılap Tarihi ders kitabı yenileniyor

Eğitim sistemindeki müfredat değişikliğiyle, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitapları yeniden kaleme alındı. İnkılap Tarihi artık ezberletilerek öğretilmeyecek.

Abone ol

Hazırlığına Genelkurmay Başkanlığı'nın da katkı verdiği yeni kitapta, öğrencilerin insan haklarına saygılı, Türk milletinin bir mensubu olarak ancak insanlığın da parçası olduğu bilinciyle yetişmesi amaçlanıyor.

Yeni kitap hazırlanırken Cumhuriyet Tarihi ve Atatürkçülük dersinde sadece siyasi, askeri ve diplomatik olaylar değil, aynı zamanda dönemin kültür ve sanat konuları da öğretilecek.

Örneğin Atatürk'ün kişiliği, kaldığı evler, giyim zevki ve dönemin sosyo-kültürel özellikleri ile birlikte irdelenecek.

Ermeni sorunu da kitapta yedinci ünitenin konu başlığı arasında yer alıyor. Belgesel filmler eşliğinde anlatılacak derste güncel tartışmalara yer verilecek. Öğrencilerin basını düzenli olarak takip etmesi sağlanacak.

Dersin kapsamı genişletildi

Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin kapsamı da genişletildi. Yakın tarih kitaba girdi. Bu çerçevede 1945 sonrası insan hak ve özgürlükleri ile demokratik anlayış ele alınacak.

Sovyetler Birliği'nin dağılması ve kurulan Türk cumhuriyetleri de konu başlıkları arasında yer alıyor. Türk cumhuriyetlerinin Türkiye ile ilişkileri konusunda turizm rehberi hazırlanacak.

ABD'nin Irak'ı vurması ile başlayan süreç yani Körfez savaşları siyasi, sosyal, askeri ve ekonomik etkileri ile birlikte değerlendirilecek.

Ders kitabının son bölümünde ise Türkiye-AB ilişkilerine yer veriliyor. Tarihsel gelişim açısından analizlerin yer aldığı kitapta öğrencilerden Türkiye-AB ilişkileri takvimi hazırlamaları istenecek.

Haber: Dicle Eren
Kaynak: www.cnnturk.com.tr