BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  DÜNYA

İngiltere'nin 'Kırmızılı Kadın'ları

İNGİLTERE’nin Ankara Büyükelçiliği’nde dün sürpriz bir Gezi Parkı’na destek eylemi yapıldı.

Abone ol

Gezi Parkı olaylarının simgesi haline gelen “kırmızılı kadın”a atıfta bulunan İngiliz ataşelerin eşleri ve başka büyükelçiliklerde görevli kadın ataşeler, İngiltere Milli Gün Resepsiyonu’na kırmızı elbise giyerek geldiler.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in doğum günü ve İngiltere Askeri Günü münasebetiyle dün, Büyükelçi David Reddaway’in ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Kırmızı giyinmelerinin sebebini de, “Gezi Parkı olaylarında Türk halkına destek vermek istedik” diye açıkladılar.

Resepsiyona hükümeti temsilen kimse katılmazken, CHP’den, İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka katıldı. ABD, Fransa Büyükelçileri başta olmak üzere çok sayıda diplomatik temsilci de resepsiyonda hazır bulundu. Büyükelçi Reddaway yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye ile İngiltere arasında stratejik işbirliği var. Suriye’deki trajedi konusunda birlikteyiz. İngiltere AB üyeliğinizi destekliyor. Ancak bu kolay olmuyor. Bunu kendi üyelik sürecimizden biliyoruz. Üyelik için gerekli reformları Türkiye’de yapmak için yanınızdayız. Sokaklarda olaylar yaşandığını, insanların barışçıl tepkilerini gösterdiklerini gördük. İnşallah bu olaylar sonuçlanır.”