BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İngiltereden Talata anında cevap

İngiltere'nin güney Lefkoşa Yüksek Komiserliği, İngiltere ile Kıbrıs Rum yönetimi arasında dün imzalanan memorandumla ilgili Mehmet Ali Talat'ın iddialarına itiraz etti.

Abone ol

İngiltere'nin güney Lefkoşa Yüksek Komiserliği, İngiltere ile Kıbrıs Rum yönetimi arasında dün imzalanan memorandumun, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın ''23 Mayıs'ta üzerinde uzlaştığı önemli anlaşmanın değerini düşürmediğini'' iddia etti.

İngiliz Yüksek Komiserliği, Güney Kıbrıs ile dün imzalanan ''Anlayış Memorandumu''na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, ''iki ülke arasında oldukça geniş kapsamlı işbirliği öngören ikili bir anlaşma olan memorandumun, iki liderin kapsamlı çözüm yönündeki ilerlemesini takdir ettiği ve İngiltere'nin güçlü çözüm desteğini yeniden teyit ettiği'' kaydedildi.

''Memorandumdaki hiçbir şeyin, iki liderin 23 Mayıs'ta üzerinde uzlaştığı, İngiltere'nin de övdüğü önemli anlaşmanın değerini düşürmediği'' savunulan açıklamada, ayrıca memorandumun, ''adanın AB altında yeniden birleşmesi yönündeki bir çözümü destekleyen İngiltere'nin, Kıbrıs Türk toplumuna karşı sorumluluklarını hiçbir şekilde etkilemeyeceği'' kaydedildi.