BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.442,51
HABER /  DÜNYA

İngilterede terör alarmı

İngilitere terör için alarm verdi. 3 zanlı aranıyor

Abone ol

İngiltere'de polisin Londra'daki saldırı girişimleri ve Glasgow havaalanına saldırının ardından, hafta sonunda gözaltına alınan beş zanlının sorgusunun devam ettiği, aralarında hücrenin başı olduğu sanılan bir kişinin de bulunduğu 3 zanlının da arandığı bildirildi

Polis yetkilileri şu ana kadar yakalanan ve sorgusu süren zanlılar arasında 2 doktorun bulunduğunu açıkladı.

Londra'nın yüksek güvenlikli Paddington polis merkezinde sorgulanan zanlıların hiçbirinin İngiliz olmadığı da belirtildi.
Bu arada polisin soruşturma çerçevesinde Liverpool'da 2, Houston'da çok sayıda ve Newcastle-under-Lyme'de de bir evi aradığı bildirildi.

Öte yandan havaalanlarında otomobil ve bavulların her zamankinden daha sıkı aramadan geçirildiği belirtildi. Bu yüzden hava yolları şirketlerinin yetkilileri, seyahat etmeye hazırlanan İngilizleri havaalanlarına daha erken gelmeleri konusunda uyardı.

Londra'da cuma günü bomba yüklü 2 araç ele geçirilmiş ve patlayıcılar etkisiz hale getirilerek büyük bir facia önlenmişti.

Patlayıcı ve yanıcı madde yüklü bir jiple de cumartesi günü Glasgow havaalanı 1 numaralı terminaline saldırı düzenlenmişti.

Saldırılardan sonra ülkedeki alarm seviyesi en yüksek seviyeye çıkarılmıştı.