BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  DÜNYA

İngilterede alkol sudan ucuz

İngiltere alkol tüketimi arttıkça çileden çıktı. Toplum mühendisleri şimdiden alkolle ilgili yasakları gündeme aldı bile!

Abone ol İngiliz Hükümeti, aşırı alkol tüketimini önlemek için çarşamba günü yeni kampanya programını açıklamaya hazırlanırken, süpermarketlerin 1 şişe birayı, 1 şişe sudan ucuz sattıkları ortaya çıktı.

Milyonlarca sterlin harcayarak alkolle mücadele için hergün yeni kampanya hazırlayan İngiliz Hükümeti'nin aksine, süpermarketlerin 1 şişe bira fiyatını 23 pense kadar düşürdükleri, bunun 1 şişe sudan daha ucuz olduğu bildirildi. İngiltere’nin önde gelen süpermarketlerinin fiyatları gözününde bulundurularak yapılan araştırmanın sonuçları şaşırtıcı gerçekleri ortaya koydu. Son aylarda Noel'in de yaklaşmasıyla fiyat indirimine giden marketlerin 1 şişe birayı sudan ucuz fiyata düşürdükleri saptandı.

Araştırmacılar, İngiltere’de alkolün 1980 yılına göre yüzde 70 daha ucuz olduğu ve promosyonlarla birlikte alkol tüketiminin hızla arttığına dikkati çekerek, 27 bin kişinin alkol ve ilaç bağımlısı olduğunu ifade etti. Hükümetin alkolle mücadele için çarşamba günü açıklamayı planladığı yeni kanunda aşırı indirime giden bar, gece klubü ve marketlerin cezalandırılması öngörülüyor.