BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,99
HABER /  GÜNCEL

İngiltere yerli teknik direktör arıyor

İngiliz Futbol Federasyonu, hiçbir olasılığı dışlamamakla birlikte Capello'nun yerine 'yerli bir teknik adam'ı tercih edebileceğini açıkladı. En güçlü adayların başında Tottenham menajeri Harry Redknapp var.

Abone ol

İngiltere Futbol Federasyonu, Fabio Capello'nun istifasıyla boşalan milli takım teknik direktörlüğüne ''yerli bir ismi'' tercih edeceğini açıkladı.

Federasyon Başkanı David Bernstein, hızlı hareket etmeyi umduklarını söyledi, ancak Tottenham menajeri Harry Redknapp'in koltuğun en güçlü adayı olduğu söylentileriyle ilgili yorum yapmadı.

İngiltere'nin Hollanda'yla 29 Şubat'ta oynayacağı hazırlık maçında takımın başında Capello'nun yardımcısı Stuart Pearce olacak.

Capello'nun istifasının ardından teknik direktörlük görevine bir İngiliz hocanın getirilmesi konusunda kamuoyunda yaygın bir beklenti var. İsmi en çok anılan kişilerden Redknapp, aralarında Manchester United'ın milli futbolcuları Rio Ferdinand ve Wayne Rooney'nin de bulunduğu çok sayıda önde gelen kişi tarafından destekleniyor.

Bernstein, sorular üzerine ''kesinlikle İngiliz bir teknik adam''ı göreve getireceklerini söyleyemeyeceklerini vurgularken, ''Ama İngiliz ya da Britanyalı olması konusunda bir tercih var. Ama sonuçta en iyisini arıyoruz. Herhangi bir olasılığı dışlamaktan yana değilim, ancak İngiliz ya da Britanyalı bir ismin ilk aşamada şanslı olacağını söyleyebiliriz'' dedi.

Harry Redknapp ise, Tottenham'daki işine odaklandığını ve aklından İngiltere teknik direktörlüğü fikrinin geçmediğini söyledi.

Euro 2012 finalleri 120 gün sonra 8 Haziran'da başlayacak ve Bernstein yeni teknik adamı belirleme sürecini uygun ve profesyonel bir şekilde yapmak istediklerini söyledi.

Federasyon Başkanı, ''Daha çok zaman var, yeni teknik adamın görevi üstlenip yapması gerekenler için zamanı olacak, göründüğünden daha iyi bir durumdayız bu konuda'' dedi.

Chelsea ve milli takım oyuncularından John Terry'nin hakkında yürütülen ırkçılık soruşturması nedeniyle milli takım kaptanlığı görevinden azledilmesine tepki gösteren Fabio Capello federasyon yetkilileriyle görüştükten sonra görevinden ayrılmıştı.