BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

İngiltere seçimlerinin ardından kritik istifalar

İngiltere'de David Cameron tek başına iktidar oldu, 3 lider art arda istifa etti. İşte İngiltere siyasetine bomba gibi düşen o istifalar...

Abone ol

İşçi Partisi lideri Ed Miliband, partisinin seçimlerde uğradığı hayal kırıklığı ardından istifasını açıkladı. Miliband'ın yanı sıra, UKIP lideri Nigel Farage ve Liberal Demokratlar'ın lideri Nick Clegg de istifa ettiğini duyurdu.

Başbakan David Cameron'ın zaferinin kesinleşmesinin ardından istifalar arka arkaya geldi. UKIP lideri Nigel Farage, seçim yenilgisi ardından istifa eden ilk parti başkanı oldu.

ingiltere-isci-partisi.jpeg

"İNGİLTERE'Yİ SARSAN 52 DAKİKA"

Liberal Demokrat Parti Başkanı Nick Clegg ve İşçi Partisi lideri Ed Miliband da düzenledikleri basın toplantısıyla görevi bıraktıklarını açıkladı.

Üç parti liderinin 52 dakika içinde istifa etmesi, "Britanya'yı sarsan 52 dakika" yorumlarına neden oldu.

david-cameron.20150508172330.jpg 

CAMERON SÖZ VERDİ

Cameron,  "Parlamento döneminde İskoçya ve Galler'e daha fazla yetkiler verdik. İskoçya'da bağımsızlık referandumu yapıldı. Bu parlamento döneminde sözümü tutarak, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'ya tüm siyasi partilerin mutabık olduğu yetki devrini uygulayacağım" diyerek ülkesinin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin planlanan referandumun üzerine kararlılıkla gideceğini söyledi.

İŞÇİ PARTİSİ VE MILIBAND YIKILDI 

İşçi Partisi'nin oylarında ise üst üste ikinci seçimde de düşüş yaşandı. Çıkış anketlerine göre Ed Miliband öncülüğündeki İşçi Partisi, 2010 seçimlerine kıyasla 26 sandalye geride. Miliband, Tony Blair ve Gordon Brown sonrası İngiltere solunu toparlayacak isim olamadı. Parti konresini de kardeşi David Miliband'e karşı kazanmıştı.