BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.488,35
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu o ismi yuhalatmadı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin Manisa mitinginde konuştu. Asgari ücret hakkında seçim vaatlerini açıklayan Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Şimşek'i yuhalatmadı.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin Manisa mitinginde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

- Manisa'da işsizlik var. İşsizlik sorununu çözmeyen bir ülke her türlü tehlikeye açıktır. İşsizlik sorununu çözmeyen ülke yer altı dünyasını zenginleştiren bir ülkedir.

- Asgari ücret 1500 lira olacak ve vergiye tabi olmayacak

- Asgari ücret 1500 lira olursa işçiye zulüm olur diyorlar. Bunu diyen kim Maliye Bakanı.

- Sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de, işçiye verirken mi zulüm oluyor.

- Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz dedik, koro halinde kaynağı nereden bulacaksınız diye bağırdılar.

- Emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz. Emekliye ne veriyorsun? 8 milyon emeklinin aylık geliri bin liranın altında. Eğer bu ülke büyümüşse, emeklinin alın teriyle, gözyaşıyla büyümüştür. Cumhuriyet Halk Partisi'nin emeklilere vefa borcu var.

- Emekliler geçinemiyor, ikramiyeyi alacak, pazara gidecek, esnaf kazanacak, hortumcular kaybedecek.

- 11 milyon emekli var, bir tek bile fire beklemiyorum. Hakkınızı savunuyorsanız, huzur istiyorsanız adres CHP.

- Her devlet dairesinde bir grup taşeron işçi görürsünüz. İş güvenceleri yok, çağdaş kölelik düzeni. Taşeron işçiliği kaldıracağız.

- Devlet taşerona ayrıca yüzde 18 KDC ödüyor. Herkesin sendika hakkı olsun istiyoruz, bu nedenle taşeron işçiliği kaldıracağız.

- 5 milyon insan borç batağında. Bunun 1 milyon 220 bini mahkemeye verildi, 89 bini hapse girdi. 500 bine yakın vatandaş mahkum oldu hapise girmek için sıra bekliyor. Sosyal demokrat olarak bu tabloyu görmezden gelemeyiz. Bunuda çözeceğim, faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim.

- En büyük acının yaşadığı yer Soma... Madenlerdeki rödovans yani taşeron sistemini de kaldıracağım. İşçi güvenle yer altına inecek. Soma'nın sorunlarını çözmek boynumun borcudur.

- CHP olarak ezilenlerin hakkını sonuna kadar savunduk. 17 milyon yoksuluk hakkını sonuna kadar savunduk, işsizlerin hakkını sonuna kadar savunduk. Atama bekleyen 350 bin öğretmenin hakkını savunduk, 11 milyon emeklinin hakkını savunduk.

- Aylığı bin TL'nin altında 8 milyon emekli var, 13 yılda Türkiye'yi bu hale getirdiler. Bunca soruna rağmen iktidara 13 yıllık kredi açılmışken, ben sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum.

- Mazotu çiftçiye 1,5 TL'den vereceğiz, kimse zarar etmeyecek. Elmasta, yakutta vergiyi sıfırladılar ben de mazotta vergiyi sıfırlayacağım.

- Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisine satıyorlar, dünyanın hiçbir yerinde bu fiyata mazot yok.