BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İngiltere: "Terör alarmı" seviyesi yükseltildi

Londra hükümeti, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin ardından ülkenin 'terör tehdidi' seviyesini en yükseğin bir altı olan 'ciddi' kategorisine yükseltti. Ancak sokaklara yansıyan güvenlik tedbirleri beklenmiyor.

Abone ol

İngiltere olası bir "terör saldırısı" tehdidini "somut tehdit" seviyesinden "ciddi tehdit" seviyesine çıkardı.

Karar Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin ardından alındı.

İngiltere'de saldırı tehdidinin seviyesini belirleyen beş kategori var. Ciddi tehdit seviyesi en yüksek seviyeden bir altta bulunuyor.

ABD'li gazeteci ve bunu bir video ile yayımlayan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ya da yeni adıyla İslam Devleti örgütü üyesinin İngiliz vatandaşı olduğu sanılıyor.

Ülke bir süredir, Suriye ve Irak'a savaşmaya giden ülke vatandaşlarının geri dönmeleri halinde tehdit oluşturacağı ihtimali üzerinde duruyor.

İçişleri Bakanı Theresa May yayımladığı açıklamada "Tehdit seviyesinin yükseltilmesi Batı'ya saldırı düzenlemeyi planlayan terör gruplarının olduğu Suriye ve Irak'ta yaşananlarla ilgili.... Bu planlara oraya İngiltere ve Avrupa'dan gitmiş olan savaşçıların katılması olasılık dahilinde" dedi.

Ciddi tehdit seviyesinden bir adım sonrası her an bir saldırının beklendiği kritik seviye olarak adlandırılıyor.

Seviyenin yükseltilmesi sokaklara ya da gündelik hayata görünür bir etkide bulunmayabilir, ancak perde arkasındaki güvenlik çalışmalarının artması anlamına geliyor.

Adını İslam Devleti olarak değiştiren IŞİD, Suriye ve Irak'ta geniş bölgeleri ele geçirmiş durumda.

Hali hazırda Kürt peşmerge güçleri örgüte karşı Irak'ın kuzeyinde savaşıyor.