BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  DÜNYA

İngiltere Başbakanı’nın Türkiye ziyareti İngiliz basınında!

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret İngiliz basınında geniş yer buldu.

Abone ol

Ziyarette, İngiltere'nin Brexit sonrasında Türkiye ile ticaret anlaşmasına vurgu yapılırken, Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ve demokrasi endişesinin bu anlaşmaların gölgesinde kaldığı yorumu yapıldı.

İŞTE MANŞETLER

BBC: May, Türkiye - İngiltere ticari ilişkilerinin artırılacağını söyledi

Başbakan May, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin arttırılacağını söyledi

Başbakan May, Türkiye'nin Birleşik Krallık'ın en eski dostlarından olduğunu ancak bu ilişkiyi inşa etmek için çok şey yapılabileceğini kaydetti.

Erdoğan ise İngiltere ile ticari ilişkilerin yılda 15.6 milyar sterlinden 16 milyon sterline çıkarmak istediklerini söyledi.

Telegraph: May Brexit sonrası ticaret anlaşması için görüşmelerini sürdürüyor

Başbakan May, İngiltere'nin AB'den ayrılmasından sonra yeni ticaret anlaşmalarını hazırlamak için Türkiye'ye gitti.

May Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, İngiltere'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Türkiye demokrasisinin yanında duyduğundan dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Guardian: May, Erdoğan ile 100 milyon Sterlinlik savaş jeti anlaşması imzaladı

Başbakan May ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 milyon Sterlin tutarında savaş uçağı anlaşması imzaladı. Downing Street bu anlaşmayla, Türkiye'nin İngiltere için önde gelen savunma ortağı olmasını umut ediyor.

Erdoğan'ın giderek artan otoriter yönetimi ve insan hakları konusunda ihlallere karşın Başbakanlık Sözcüsü insan hakları ve ticaretin birbirinden ayrı iki konu olduğunu söyledi.

Daily Mail: May, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması taslağı çizdi

Başbakan May, bugün Türkiye ile 100 milyon Sterlinlik savaş jeti anlaşması imzaladı.

May, Ankara'ya yaptığı ziyarette Türk Havacılık Endüstrisi yeni bir savaş uçağı projesinde birlikte çalışacaklarını açıkladı. May ayrıca Türkiye ile Brexit sonrası yeni bir ticaret anlaşması yapmayı planlıyor.

Independent: Türkiye'nin insan hakları ihlalleri ticaret anlaşmasının gölgesinde kaldı

Başbakan Theresa May, Türkiye'ye yaptığı ilk resmi ziyarette ticaret anlaşmalarını masaya taşıdı

Ancak ticaret anlaşması ile ilgili açıklamalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe sonrasında aldığı sıkı ve şiddetli önlemler hakkındaki soruların önüne geçti. May'in Türkiye ziyaretini İngiltere'nin Brexit sonrasında imzalanacak resmi anlaşmanın temelini atmak için kullanacak.