BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,26
HABER /  DÜNYA

İngiltere Başbakanı Theresa May görevden mi alınıyor? Kritik saatler

İngiltere Başbakanı Theresa May için bugün güven oylaması yapılacak. May bugünkü oylamayı kaybederse istifasını vermek zorunda kalacak. Gerekli çoğunluğun bulunduğu iddia ediliyor.

Abone ol

İNGİLTERE Başbakanı Theresa May için kader günü. Brexit nedeniyle zor günler geçiren Başbakan May için bugün partisinde güven oylaması yapılacak. May bugünkü oylamayı kaybederse istifasını vermek zorunda kalacak. Theresa May'in liderliğini yaptığı Muhafazakâr Parti'de lider değişikliği oylaması için yeterli sayıda milletvekilinin desteğinin alındığı açıklandı.

LİDER OYLAMASI NASIL YAPILIYOR?.. Muhafazakar Parti'de lider oylaması yapılabilmesi için, partinin milletvekillerinin yüzde 15'i bu yönde talepte bulunması gerekiyordu.

48 MİLLETVEKİLİ MEKTUP GÖNDERDİ... Bu sabah Muhafazakar Parti'den en az 48 milletvekilinin partinin Avam Kamarası'ndaki parlamento grubunun (1922 Komitesi) başkanına mektuplarını gönderdiği açıklandı.

SALT ÇOĞUNLUK DESTEĞİ ŞART... Göreve devam etmek için salt çoğunluğun desteğine ihtiyacı varMay bugünkü oylamayı kaybederse istifasını vermek zorunda kalacak. Eğer oylamayı kazanırsa gelecek bir yıl boyunca benzer bir oylama yapılamayacak.

159 OY ALMASI LAZIM... May'in oylamayı kazanması için Avam Kamarası'ndaki 316 Muhafazakâr Partili milletvekilinin salt çoğunluğunun desteğini alması gerekecek. Oylamanın bu akşam TSİ 21.00 ila 23.00 arasında yapılması öngörülüyor.

THERESA MAY'DEN İLK TEPKİ GELDİ... İngiltere Başbakanı Theresa May, güven oylamasına karşı tüm gücüyle mücadele edeceği mesajını verdi.