BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İngiliz sanayiciler: İngiltere AB'de kalmalı

İngiltere Sanayiciler Konfederasyonu CBI, iş dünyasına serbest ticaret olanaklarının artırılması için İngiltere'nin Avrupa Birliği içerisinde kalması gerektiğini belirtti.

Abone ol

CBI Başkanı John Cridland

İngiltere Sanayiciler Konfederasyonu CBI, serbest ticaret olanaklarının artırılması için İngiltere'nin Avrupa Birliği içerisinde kalması gerektiğini belirtti.

İş dünyasının lobi grubu, İngiltere'nin AB'yi, ekonomiyi ihracat lehine yeniden dengeleme ve yeni ticari anlaşmalar yaratma amacıyla kullanmasını istedi.

CBI, Avrupa ile ABD arasında yeni bir serbest ticaret anlaşması yapılması yönünde çalışma yürütüyor.

Konfederasyon, iki taraf göreceli olarak açık ekonomiye sahip olsa da, tarife giderleri ve uyumsuz yasalar gibi birçok ticari engelin bulunduğu düşüncesinde.

CBI, İngiltere'nin yeni Avrupa'da oynayacağı küresel rolün çerçevesini çizecek büyük bir proje yürütüyor.

Projede İngiltere'nin dünya çapında iş yapılan bir ülke konumunu koruması ve AB tek pazarındaki olanaklarını yitirmeksizin küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihracat pazarının genişletilmesi hedefleniyor.

İngiltere'nin Avrupa'daki yerini korumasının büyük önem taşıdığını belirten CBI başkanı John Cridland, "İşletmelerin taleplerini dillendirmek, uluslararası alanda rekabet gücünü yitirmemek için dünya standartlarındaki finans hizmetlerini koruma yoluyla ulusal çıkarları savunmak için masada kalmamız önemlidir" dedi.

Cridland, Başkan Barack Obama ile AB siyasi liderlerinin ticari engelleri ortadan kaldırmaya çalışması gerektiğini, böylece yılda 122 milyar Euro'ya varan işletme masraflarından tasarruf edilebileceğini belirtti.