BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İngiliz komandolar Esad'ın sarayını bastı

İsrail'in sansasyonel haberler yapan internet sitesi Debka'da çılgın bir iddia daha ortaya atıldı...

Abone ol

Debka, "Türkiye'den Suriye'ye geçen İngiliz komandoları, Esad’ın sarayını koruyan birliği bastıığını iddia etti.

İsrail istihbaratına yakın olduğu belirtilen ve daha önce Ankara’nın manipülasyon yaptığı gerekçesiyle kınadığı siteye göre, İngiliz komandolar Esad’ın sarayını koruyan birliği bastı.

Şam’da, isyanın çıktığı günden bu yana dün yaşanan en şiddetli çatışmaları bu gelişmeye bağlayan site, İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye geçtiği adres olarak da Türkiye'yi gösterdi.

Site, İngiliz özel kuvvetlerinin Beşar Esad’ın Şam’daki Kasyun Dağı’nda bulunan sarayını koruyan askeri birliğe saldırdığını iddia etti.

Türkiye’den gizlice Suriye’nin kuzeyine geçen birliğin hareketiyle ilgili haber İngiliz, Fransız ve Türk kaynaklarına dayandırıldı ancak haberin 'doğrulanamadığı' belirtildi.

"MUHALİFLERE DESTEK YOK"
Bu arada Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan, Suriye'de muhaliflere silah desteği sağlandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklaması geldi.

Yılmaz, Türkiye'nin komşu ülkelerde silahlı mücadele eden hiçbir gruba silah ve mühimmat sağlamadığını ve eğitim vermediğini kaydederek, sadece Esad rejiminden kaçan Suriyelilere barınma imkanı sağladıklarını dile getirdi.