BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  EKONOMİ

İndirimin boyu kısa kaldı

Faiz indirimi 0.50 olarak açıklandı. Orana tepkiler geliyor.

Abone ol

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Merkez Bankasının 0,50-0,75 puanlık faiz indirimiyle ilgili, ''indirimin boyu kısa kaldı'' dedi.

DAHA FAZLA İNMELİYDİ

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankasının faiz oranlarını çok daha fazla indirmesi gerektiğini, ancak bunun için de hükümetin indirimi kolaylaştıracak makro ekonomik ortamı hazırlamasının zorunlu olduğunu bildirdi.

HER ŞEY YOLUNDA GİTMİYOR OLABİLİR

Türkiye'nin bugünkü kur ve faiz düzeyini daha fazla sürdüremeyeceği için, Politikası Kurulu toplantısından daha yüksek bir faiz indirimi beklediğine işaret eden Aygün, ''Açıkçası Merkez Bankasının 0,50 puandan daha fazla bir faiz indirimine gitmesini bekliyorduk. Ancak indirimin bu noktada kalması ekonomik görünüm açısından bir algı yanılgısı içerisinde olabileceğimizi, yani her şeyin sanıldığı kadar yolunda gitmiyor olabileceğini akıllara getiriyor'' dedi.

Aygün, şunları kaydetti: ''Nitekim Para Politikası Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, bundan sonraki olası faiz indiriminin ''zamanlama ve miktarının'' küresel piyasalardaki gelişmelere, dış talebe, kamu harcamalarına ve orta vadeli enflasyon görünümünü etkileyecek diğer değişkenlere bağlı olarak belirleneceği vurgulandı.

Ben bundan, Merkez Bankası'nın daha fazla faiz indirmek için hükümetin, ekonomide daha sağlam adımlar atması ve faiz indirimini kolaylaştıracak makro ekonomik ortamı hazırlamasını beklediğini anlıyorum.''