BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

İncir cinayeti beldeyi karıştırdı

Mersin'in Yenice beldesinde bir cinayet sonrası çıkan gerilim büyüyor!

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde, bir süre önce kiracı ile ev sahibinin tartışması ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan olay ve sonrasında yaşananlar dolayısıyla, DTP il ve ilçe teşkilatı yöneticileri Atatürk Caddesi'nde protesto amacıyla toplandı.

DTP Mersin İl Başkanı Selami Turhan, Tarsus İlçe Başkanı Abdullah Ölmez ve Yenice Beldesi Başkanı Halisi Ernaici'nin bulunduğu grubun yürüyüş düzenleyeceğini açıklamasının ardından, Tarsus ve Çamlıyayla ilçe ile Yenice beldesi jandarma komutanlığı ekipleri önlem aldı.

Jandarma, önlem için düzen alırken ''Vatan sana canım feda'' ve ''Ne mutlu Türküm diyene'' diye tempo tutarak yürüyüş yapınca, çevrede toplanan vatandaşlar alkış tutarak ''Yenice sizinle gurur duyuyor'' diye sloganlar attı.

DTP İlçe Başkanı Abdullah Ölmez, belde teşkilatı önünde yaptığı açıklamada, cinayet olayı sonrasında belde teşkilatı binasının camlarının kırıldığını, olay sonrası yakalanamayan zanlının ağabeyinin evinin kundaklandığını, burada yaşayanların çatışma ortamına sokulmak istendiğini iddia etti.

Ölmez, ''Biz beldemizde kardeşçe yaşanmasını istiyoruz. Tüm parti temsilcilerini ve Yenice'de bulunan herkesi bu konuya katkı sunmaya davet ediyoruz'' dedi. Yapılan konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıdı. 30 Aralık 2007 tarihinde, Diyarbakır'dan gelerek beldeye yerleşen kiracı Necdet B. ile ev sahibi Hüseyin Çakır arasında ''incir ağacının kesilmesi'' nedeniyle çıkan tartışmada, Necdet B, tabancayla ateş ederek Hüseyin Çakır'ı yaralamış, yeğeni Neyzen Şan'ı öldürdükten sonra firar etmişti.