BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  GÜNCEL

İmralı'ya sekreterya için yeni mahkumlar!

HDP heyeti, Öcalan’a not tutma, araştırma yapma, yazı yazma gibi sekretarya işlerinde yardımcı olacak 5 kişilik hükümlü listesini hükümete iletti.

Abone ol

Çözüm süreci ile ilgili detaylar hergün biraz daha netleşiyor. Öcalan için oluşturulacak sekreterya konusunda anlaşan hükümet ve HDP heyeti, şimdi de sekreteyada olacak isimler için hazırlanıyor. Öcalan'a sekreterya işlerinde yardım etmesi için İmralı'ya 5 mahkumun gönderilmesi gündemde.

İmralı'ya gidecek heyetin yapısı netleşirse hafta sonu İmralı’da gerçekleşecek görüşmede Öcalan, “müzakere sürecine geçildiğini” açıklayabilir. Habertürk'ün haberine göre, müzakere heyetine Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık’ın girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HEYETTEKİ İSİMLER KİMLER?

Hükümetin onay vermesi durumunda Öcalan’ın istediği 3 ya da 4 hükümlünün İmralı’ya gönderilmesiyle, heyet 8-9 kişiye çıkacak.

Çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçilmesi konusunda, bu hafta önemli gelişmeler bekleniyor. HDP heyeti, Akdoğan’dan sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve sürecin diğer aktörleriyle görüşmeler yapmak istiyor. Görüşmeler hükümetin belirlediği 15 kişilik izleme heyetindeki diğer isimlerle de yapılabilecek.

İmralı’ya giden Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder’den oluşan 3 kişilik ekibe Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi Temsilcisi Ceylan Bağrıyanık’ın eklenmesine hükümetin karşı çıkmadığı belirtildi. Bu 2 ismin eklenmesiyle 5 kişiye çıkacak HDP heyeti, son dakikada bir değişiklik olmazsa hafta sonu İmralı’ya gidecek.

HÜKÜMLÜ ÇALIŞMASI

Öcalan’a yeni cezaevi arkadaşları geliyor. Kürt hareketini bilen, sürece katkı sağlayabilecek 5 hükümlünün ismi HDP heyeti tarafından Akdoğan’a iletildi. Bu 5 isim arasından seçilecek 3 ya da 4 hükümlü, İmralı Cezaevi’ne gönderilecek.

Bu isimler, hem Öcalan’ın yeni cezaevi arkadaşları olacak hem de müzakerelerin sekretaryası görevini üstlenip birlikte çalışacak. Bu isimler, HDP heyetiyle birlikte görüşmelerde Öcalan’ın yanında yer alacak; not tutacak, yazı yazacak ve araştırma yapacak. Bu isimlerin İmralı’ya nakli için Adalet Bakanlığı’nın çalışma başlattığı ifade edildi.