BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL

İmralı'dan çekilen faks neyin işareti?

Öcalan'ın yattığı İmralı'da kalan hükümlülerden Cumali Karasu, Asrın Hukuk Bürosu'na bir faks gönderdi

Abone ol

Öcalan ile birlikte kalan Cumali Karsu avukatlarına ilettiği faksta açlık grevlerinin bitirilmesini istedi.

Karasu'nun faks göndermesine Ankara'nın izin vermesi, cezaevlerinde başlayan açlık grevlerinin önünün kesilmesi amaçlanıyor.

EYLEMLER SONA ERSİN

Faksta açlık grevlerinin ve kendini yakma eylemlerinin makul biçimde sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Faks örgüte yakınlığıyla bilinen bir sitede yayınlandı.

KONJÖNKTÜR ÜMİT VERMİYOR

"Ayrıca bizim dışımızda kimi nedenlerden dolayı tıkanan bu sürecin devamını sağlamak ve toplumsal anlamda çaresini yaratmaktır" denilen faks, "Konjonktürel durum pek ümit vermiyor. Her şeye rağmen iyi olacak" sözleriyle bitiyor.

Uluslararası dikkatleri Türkiye'ye çekmeyi çalışan eylemin bitirilmesi çağrısını içeren faks, Ankara'ya ajantaj sağlayacağı yorumları yapılıyor.

ANKARA'NIN TAKTİK ZAFERİ

Radikal yazarı Cevdet Aşkın, faksla ilgili köşesinde şu yorumu yaptı:

"Bu koşullar altında Kandil'in Ankara ile müzakereye girmesi üzerine spekülasyon yapılması rasyonel durmuyor. Çünkü örgütün Öcalan bu koşullarda iken müzakere yapması İmralı'nın devre dışı bırakılmasının Kandil tarafından tescil edilmesi ve Ankara'nın büyük bir taktik zaferi anlamına gelir. Kandil'in ve BDP'nin Öcalan'ı öne çıkaran söylemlerinin temelinde de bu yatmaktadır."