BIST 10.158
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.469,00
HABER /  GÜNCEL

Saraçoğlu'nda birlikte secdeye gittiler

Fenerbahçe'nin Senegalli müslüman futbolcuları gol sonrası secdeye gitti.

Abone ol

Gençlerbirliği'ni 6-1 yenen Fenerbahçe'de yüzler gülüyor. Takımın son golünü atan Dia, arkadaşı Sow ile birlikte secdeye gitti. Gol sonrası Allah'a şükür ifadesi olarak secdeye giden futbolcular objektiflere yansıdı.

Beşiktaş maçında gol attıktan sonra secdeye giden Sow, bu hareketinin nedenini "Beşiktaş'a karşı gol attığım için Allah'ıma teşekkür etmek için dua ettim. Hiçbir şey rastlantısal olarak ortaya çıkmıyor. Allah'a ve İslam dinine inanıyorum. Maçlardan önce de dua ediyorum" sözleriyle açıklamıştı.

F.Bahçe’ye Fransa’nın Nancy takımından gelen Issiar Dia, sarı-lacivertli takıma geldiği ilk günlerde başından ilginç bir olay geçmişti. Müslüman olan 23 yaşındaki futbolcu, Samandıra’da yemek yiyeceği ilk gün mönüde etli bir yemek görünce rahatsız oldu.
Aşçıya “Bu etler helâl mi?” diye soran Dia, “Burda yiyeceğin bütün etler helâl” yanıtını aldı. Bunun üzerine rahatlayan Dia, “Nancy’de oynarken, bütün yemekleri sormak zorunda kalıyordum. F.Bahçe’de olmanın bir avantajı da bu olacak benim için” diye konuşmuştu.

ggigpgvc.jpg