BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İmralı zeytini gelir kaynağı

İmralı Adası'nda üretilen zeytinler devlete gelir kapısı oldu..

Abone ol

Kenya'da yakalandıktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Adası'nda cezaevi görevlileri tarafından yetiştirilen zeytinler büyük ilgi görüyor. Ankara Zafer Çarşısı'ndaki fuarda boy gösteren imralı zeytinleri 'İm-ce' markası adı altında satılıyor.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ceza İnfaz Kurumları "Ürün ve El Sanatları Sergisi"nde vatandaşların akınına uğruyor. Dördüncüsü gerçekleştirilen geleneksel ceza infaz kurumları "Ürün ve El Sanatları Sergisi"ne, Van'dan İzmir'e, Edirne'den Adana'ya kadar 38 ceza infaz kurumu katılıyor.

Çeşitli iş kollarında çalışan hükümlüler tarafından üretilen gıda ürünlerinin tanıtılıp satışa sunulduğu fuara, İmralı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu da katıldı. Tam 38 cezaevinin stand açtığı fuarın en gözde ürünü ise, İmralı'da 'İm-ce' markası adı altında üretilen zeytin ve zeytinyağları oldu.

Adada, İnfaz Koruma Memurlarının yetiştirdiği zeytinler, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin`in de büyük ilgisini çekti. İmralı'nın 'kara incisi`nin lezzetine bayılanlar ürünleri kapışınca, görevliler talebe cevap vermekte zorlandı. İmralı Cezaevi yetkilileri, iki günde tam 6 ton zeytin ile 2 ton zeytinyağı satıldığını açıkladı.