BIST 9.713
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,40
HABER /  GÜNCEL

İmdadına Erdoğan yetişti

Yaşamını engelli olarak sürdüren vatandaşa Erdoğan elini uzattı.

Abone ol

Yaşamını, 8 aylıkken geçirdiği bir hastalık yüzünden bedensel engelli olarak
sürdüren Osman Çeliker (30), yaklaşık 5 yıl önce Almanya'daki hayırsever bir iş adamının katkısı ile getirttiği engelli aracının aküsünün bitmesi üzerine, yeniden eski yatalak haline döndü.

Bütün girişimlerine rağmen aracına akü bulamayan Çeliker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan seçim çalışmaları kapsamında 1 Temmuzda geldiği Mersin'de yardım istedi. Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine devreye giren Vali Hüseyin Aksoy, Türkiye'de bulunamayan aküyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Almanya'dan getirterek, Çeliker'e teslim etti.

Çeliker, yaklaşık 5 yıl önce sokağa çıkmasını sağlayan aracının aküsünün bitmesiyle yeniden yatalak hale geldiğini, fakat yardım istediği Başbakan Erdoğan'ın sayesinde yeniden hayata tutunmanın sevincini yaşadığını söyledi.

''Hayata küsmüştüm, fakat, aracıma kavuşunca yeniden hayata bağlandım''
diyen Çeliker, ''O benim amcam'' dediği Başbakan Erdoğan'ı, hükümeti kurmasının ardından ziyarete gideceğini de ifade etti.

Annesini 10 yaşında kaybettiğini, babasının ise çok yaşlı olması nedeniyle
başka bir kardeşinin yanında kaldığını ifade eden Çeliker, şunları kaydetti:
''8 kardeşiz ama herkes ekmek derdi nedeniyle bir başka ilde görev yapıyor. Hayatımı tek başıma sürdürüyorum. Böyle bir durumda, umuduma yetişen Başbakan Erdoğan'a sonsuz saygılarımı sunuyorum.''