BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İmar Barışı'nda süre uzatma olacak mı?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında 31 Aralık itibariyle sona erecek imar barışı başvurularında yeni uzatma gündeme geldi.

Abone ol

İmar barışına ilişkin süre uzatımının, yürütmenin konusu olduğunu anlatan Muş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u telefonla arayarak, bu konuda süre uzatımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi istediğini bildirdi.

"19 milyon 922 bin lira tahsilat yapılmış"
Mehmet Muş, araç sınıfları itibarıyla geçiş yasağına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanan araçların geçişiyle oluşan cezaların silinmesi ve bu ceza kapsamında tahsil edilen para cezalarının iadesinin teklif edildiğini belirterek, "Son rakamlara göre 26 bin 744 adet tebligatın ödemesi yapılmış. 19 milyon 922 bin lira tahsilat yapılmış. Bu da iade edilecek." dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, İmar barışı kapsamındaki yapıların yüzde 90'ının AK Parti hükümetlerinden önce olduğunu söyledi. Erim, "Ben, 2004 yılında belediye başkanlığına başladığımda bu işi sıkı tuttuk. Öz babamı dahi bu imar yüzünden savcılığa verdim. Burada biraz da iş belediye başkanlarına düşüyor." diye konuştu.