BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

İmamın Facebook mesajı ortalığı karıştırdı!

Çanakkale Bayramiç’in Gedik Köyü’nün imamı A.Y., Facebook hesabından paylaştığı mesaj olay oldu.

Abone ol

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesi Gedik köyü İmamı A.Y., kendisine ait sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından, ’Hayırlı cumalar cuma’mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız’ paylaşımında bulununca tepki topladı.

İmam A.Y. tepki çeken mesajını sildikten sonra bir mesaj daha yayınladı ve özür diledi.

Bayramiç’in Gedik Köyü’nün imamı A.Y., Facebook hesabından ’Hayırlı cumalar, cuma’mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız’ yazısını paylaştı.

İmam A.Y.’in paylaşımını görenler, tepki gösterdi.

Tepkili vatandaşlardan bazıları sosyal medyadan örgütlenip, gelecek cuma namazını Gedik Köyü’nde kılmaya karar verdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise imama destek verdi.



İmam A.Y., daha sonra mesajını sildi.

Vatandaşların aldığı bu karar karşısında imam Y. de sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir paylaşım daha yaparak, ’Bu cuma günü tüm dava arkadaşlarımızı Gedik Camisi’ne bekliyorum. Cemaatimiz bol olsun azcık’ ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEDİ

İmam A.Y. tepki çeken mesajını sildikten sonra bir mesaj daha yayınladı ve özür diledi. İmam A.Y. şunları yazdı:

"Sosyal medya aracılığıyla Cuma günü yayınlamiş olduğum mesaj amacını aşan bir paylaşım olmuştur, amacım kimseyi kırmak veya rencide etmek değildir bu bağlamda hoş görüyü ve birleştiriciliği yaşamın merkezıne alan bir dinin görevlisi olarak yaptığım paylaşımdan dolayı takipçilerimden ve tüm kamuoyundan özür diler saygılar sunarım"