BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İmam Hatip'lerin yemeği nereden geliyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, servis, yemek giderlerinin idarece karşılanacağı vaat edilerek, hatta burs verilerek yoksul ailelerin çocuklarını İmam Hatip Ortaokullarına yönlendirme çalışması olduğu iddialarını TBM

Abone ol

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplandırmasını istediği soru önergesinde Özel Eğitim Hizmeti ve taşımalı eğitim verilen okullar dışında öğrencilerinin ulaşım ve yemek giderini karşılayan okullar var mıdır diye soran Karaahmetoğlu varsa bunun hangi bütçeden karşılandığını sordu. Çocuklarını okutamayacak kadar fakir ve yoksul aileleri İmam Hatiplere yönlendirmek üzere burs dahi verildiği iddialarını hatırlatan Milletvekili Ortaöğretim seviyesinde öğrencilere burs verilmesi şeklinde bir uygulama söz konusu mudur diye de sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekil Selahattin Karaahmetoğlu’nun 26 Eylül’de TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şu şekilde:

Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte her yıl olduğu gibi velilerden çeşitli gerekçelerle para toplanması kamuoyunu rahatsız etmeye devam etmektedir. Hal böyle iken bunun üzerine basın yayın organlarında kimi İmam Hatip Ortaokullarının tercih sebebi olabilmesi için fakir ve yoksul ailelerin çocukları hedef alınarak kendilerine aylık burs, taşıma ve servis ücreti, eğitim masrafı ve diğer giderlerinin okul idarelerince karşılanacağı vaad edildiği iddiaları yer almaktadır. Buna ilişkin olarak:

1. Özel Eğitim Hizmeti veren devlet okulları ile taşımalı eğitim verilen okullar dışında Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerinin ulaşım ve yemek gideri karşılanan okullar mevcut mudur? Şayet mevcut ise bu okullar hangileridivhangi kriterlere göre tespit edilmektedir? Bu harcamalar Bakanlığın hangi gider kaleminden karşılanmaktadır?

2. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarından ilk ve ortaöğrenim seviyesinde öğrencilere yönelik burs verilmesi şeklinde bir uygulama söz konusu mudur? Fakir ve yoksul, çocuk okutamayacak durumdaki ailelerin çocuklarını İmam Hatip Okullarına yönlendirmek üzere böyle bir uygulama yapıldığı iddiaları doğru mudur?