BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ tahliye edildi Son dakika

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

Abone ol

Müebbet hapis cezasına çarptırılan İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası yaptığı başvuru tahliye ile sonuçlandı. Başbuğ'un avukatı İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye için başvurdu. Mahkemenin tahliye kararının ardından Başbuğ, akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliyesine oy birliğiyle karar verdiği İlker Başbuğ hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını kararlaştırdı. 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yazılan 3 sayfalık kararda, Başbuğ hakkındaki suçlamaya, aldığı cezaya ve dava sürecine yer verildi.
 
Kararda, Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in tahliye talebine ilişkin dilekçesine değinilerek, Anayasa Mahkemesi'nin, "Başbuğ'un dava dosyasındaki mahkumiyet kararının gerekçesinin yasal süre içinde dava dosyasına konulmaması nedeniyle, tahliye talebi hakkında hüküm kurulmaması, gerekçeli kararın hazırlanmamasından dolayı dosyanın Yargıtay'a götürülememesi nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" şeklindeki kararına da yer verildi.

BAŞBUĞ'UN TAHLİYESİNDEKİ 26'NIN SIRI- TIKLAYIN 

BAŞBUĞ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkemenin tahliye kararının ardından İlker Başbuğ, akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'den tahliye edildi. Çıkışta Başbuğ açıklama yaptı ve hem Ergenekon hem de Balyoz davalarında, kendilerine kumpas kurulduğunu söyledi.

BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞBUĞ'A TELEFON- TIKLAYIN

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Silivri'de Başbuğ açıklamasının ardından kendisine karşılamaya gelen vatandaşlara selam verdi. Zaman zaman imza veren zaman zaman da vatandaşlarla kucaklaşan Başbuğ, uzun bir konvoyla Fenerbahçe Orduevi'nde bulunan lojmanı için İstanbul'a hareket etti.

556.20140307225907.jpg

BAŞBUĞ'U BAYRAKLARLA KARŞILADILAR

Başbuğ'u Fenerbahçe Orduevi'nde de yüzlerce vatandaş karşıladı. Başbuğ'un konvoyu yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Fenerbahçe Orduevi'ne saat 22.30 sularında ulaştı. Başbuğ, aracından inmedi; ancak kendisini karşılamaya gelenleri aracının içinden selamladı.