BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

İlk trans defile...

Türkiye'nin ilk trans defilesi Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. LGBTİ aktivisti, tesettürlü trans kadın Öykü Ay, defileyi Pınar Selek'den ilham alarak düzenlediğini söyledi.

Abone ol

T24’ten Michelle Demishevich’in haberine göre trans güzellik yarışmasının ardından şimdi de Türkiye ’de ilk defa trans defilesi düzenlenecek.

21 Kasım 2014 tarihinde Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan defilede 45 trans kadın manken görev alacak ve Trans Kraliçesi Yankı Bayramoğlu baş manken olarak podyuma çıkacak.

GELİR TRANS MİSAFİRHANESİNE

Trans kadınların kendi tasarladıkları kıyafetlerle podyuma çıkacağı defilenin geliri trans misafirhanesine gidecek. Defileye Ankara Pembe Hayat LGBTİ, İstanbul LGBTİ, İstanbul Hevi LGBTİ, Antalya Pembe Caretta LGBTİ, Mersin 7 Renk LGBTİ, İzmir Siyah Pembe Üçgen LGBTİ ve Radio Gabile defileyi destekleyen kurumlar arasında yer aldı.

oykuayfoto1.jpg 

Defileyi LGBTİ aktivisti Öykü Ay organize ediyor. Öykü Ay, “Pınar Selek yıllar önce üniversitede trans kadınlar üzerine bir tez hazırlamıştı ve podyumda transların kıyafetleri çok daha iyi taşıyacaklarını yazmıştı. Kadife yürekli, vicdanlı bir kadındır Pınar Selek” diye konuştu.

“Medya bizim haberlerimizi hep ‘travesti terörü’ başlığıyla duyurdu ve bizleri tehlikeli kişiler olarak kamuoyuna yansıttı” diyen Ay, siyasiler arasında kendilerine destek olan tek ismin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü olduğunu belirtti.