BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  GÜNCEL

Diğer Kürt gruplar PYD'yi suçladı

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Siyasi Büro Üyesi Nuri Brimo, PYD'yi tekçi siyaset izlemekle eleştirdi.

Abone ol

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Siyasi Büro Üyesi Nuri Brimo, IŞİD Kobani'yi alırsa bundan sonra Cizire ve Kamışlı'ya ilerleyeceğini, bu şekilde devam ederse de tüm Rojava'nın IŞİD'in eline geçeceğini söyledi.

YARISINI ELE GEÇİRDİLER

Brimo, siyasi çalışmalarını yürüttüğü Irak'ın Erbil kentinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Kobani'nin yarısını ele geçirdiğini ileri sürdü.

Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD), "tekçi siyaset" yürütmekle suçlayan Brimo, şunları kaydetti:

PYD DİĞER KÜRT PARTİLERİN GÜÇLERİNİ KOBANİ'YE SOKMADI

"PYD, diğer Kürt siyasi partilerinin güçleriyle Kobani'ye girerek, IŞİD'e karşı savaşmasına izin vermedi. 'Biz tek başımıza Kobani ve köylerini savunacağız' dediler. 360 köyün tamamını koruyacaklarını söylediler ancak hepsini boşaltmak zorunda kaldılar. IŞİD, Kobani'nin yarısını ele geçirdi. Birçok noktaya bayrağını çekti. Siviller, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Halk Savunma Birlikleri (YPG), Kobani'de mahsur kaldı."

Bu arada IŞİD ile Kürt güçleri arasındaki sokak çatışmaları devam ediyor. IŞİD'in yüksek yerlere diktiği bayraklar ve silah sesleri Türkiye'den de gözlemlenebiliyor. Şehirden Türkiye'ye doğru kaçışlar da devam ediyor.

Dün Kobani'nin batısını ele geçiren IŞİD'in, şehrin güneybatısından 50 metre içeriye kadar ilerlediği tahmin ediliyor.

KOALİSYON GÜÇLERİ KOBANİ'Yİ BOMBALADI

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da IŞİD hedeflerini bombaladı. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçleri, Kobani'deki iki noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, IŞİD'in zırhlı araç ve mevzilerinin hedef alındığı belirtildi.

Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlamanın sesi Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu. Bu arada IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çatışmalar devam ediyor. Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri sürüyor.