BIST 10.186
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.462,63
HABER /  DÜNYA

Meksika'da toplu mezar dehşeti

Meksika'nın Guerrero eyaletinde toplu mezar bulunmasının ardından bölgeye federal polisler gönderildi.

Abone ol

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde toplu mezar bulunmasının ardından Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto bölgeye özel bir federal polis birimi gönderdi.

Meksika'nın Guerrero eyaletinin Iguala kentinde toplu mezar bulunmasının ve yerel polisin geçen hafta kaybolan 43 öğrencinin öldürülmesi ve kaybolmasında bir suç örgütüyle işbirliği içinde olduğu suçlamalarının ardından bölgeye federal bir polis birliğinin gönderildiği bildirildi.

Devlet Başkanı Nieto, asayişin sağlanması ve kaybolan 43 öğrencinin bulunmasına yardım etmekle görevlendirdiği federal polislerin bölgeye gönderilmesinin ardından devlet başkanlığı konutunda gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin kaybolmasına neden olan kişilerin cezasız kalmayacağını söyledi.

Açıklamasında, toplu mezarın bulunmasının şoke edici ve üzücü olduğunu belirten Nieto, Meksika toplumunun ve kaybolan öğrencilerin ailelerinin olayın aydınlatılmasını istediğini vurguladı.

Nieto, hükümetin Guerrero'daki güvenlik güçleriyle işbirliği içinde çalışacağını kaydetti.

Guerrero eyaletinde 26 Eylül'de polisle çatışmalarının ardından 43 öğrenci kaybolmuş, öğrencilerin polisle çatıştığı alanın yakınlarında  4 Ekim Cumartesi günü toplu bir mezar bulunmuştu.

Toplu mezarda bulunan cesetlerin kimlikleri henüz tespit edilmedi ancak cesetlerin öğrencilere ait olmasından şüpheleniliyor. 

Şiddet olaylarıyla bağlantılı 22'si polis memuru ve Kamu Güvenliği yetkilisi Felipe Flores dahil olmak üzere 30 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Olaylardan sonra kaybolan Belediye Başkanı Jose Abarca da kaçak olarak addediliyor.