BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İlhan Cihaner de özel yetkili miydi?

Özel yetkilili mahkemelerin krize neden olduğunu iddia eden CHP'li vekil İlhan Cihaner'e Zaman yazarından kritik soru

Abone ol

Zaman yazarı Bülent Korucu Erzincan soruşturmasını hatırlatarak "Cihaner de özel yetkili miydi?" diye sordu bugünkü .

Eski Başsavcı yeni milletvekili Cihaner, 'özel yetkili mahkemelerin siyaset alanını kriminalize ettiğini' ileri sürdü. Bu suçlamalara Korucu, Cihaner'in Erzincan'da yürüttüğü soruşturmadaki ayrıntıları gündeme getirdi. "Bunları sen mi söylüyorsun?" diyen yazar, iki alıntı yazıyla cevap veriyor.

TOPBAŞ ŞÜPHELİLER LİSTESİNDE

(...)İlki yeni gazetecilik idolümüz (!) Ahmet Şık'tan. "Tutuklandığında işsizdi; bugün methiyeler dizenler yıllar önce işten atmıştı; nerede yazmış bunları?" diyebilirsiniz. İnternet medyasında kaleme alınmış uzun bir haberde şunları söylüyor Ahmet Şık: "Bu arada Savcı Cihaner, cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 235 kişiyi kapsayan bir 'şüpheliler' listesi hazırladı. 

ERDOĞAN CİHANER'İN DİNLEME AĞINDA

Şüpheliler arasında eski Orman Bakanı Osman Pepe, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yeni Şafak gazetesi sahibi Ahmet Albayrak, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardı." Erzincan'da İsmailağa cemaatinin kanuna aykırı Kur'an eğitimi verdiği ihbarını bizzat ve polis bölgesinde jandarmayla takip eden Başsavcı Cihaner'in eli Ankara ve İstanbul'a da ulaşmış. Balçiçek İlter'in 24 Mayıs 2011 tarihli yazısı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da Cihaner'in dinleme ağına takıldığını gösteriyor. Cihaner, 'Başbakan'ı dinlemedim, Başbakan şüphelilerle temas kurmuşsa ben ne yapayım' anlamında cümlelerle İlter'e itirafta bulunmuştu."