BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İlaç yolsuzluğunda 50 tutuklu

Siirt'te 'Beyaz Yaka' operasyonu kapsamında tutuklu sayısı 50'ye yükseldi.

Abone ol

SİİRT’in Kurtalan İlçesi’nde hastaneler ve eczanelerde ilaç yolsuzluğu yapılarak devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle düzenlenen ‘Beyaz Yaka’ operasyonu kapsamında tutuklu sayısı 50’ye yükseldi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta Kurtalan Devlet Hastanesi olmak üzere sağlık ocakları, özel hastaneler ve eczanelerde ilaç yolsuzluğu, reçete yönlendirilmesi, sahte ilaç yazımı, resmi evrak üzerinde sahtecilik yapılarak devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla geçen hafta ‘Beyaz Yaka" adı verilen operasyon düzenledi. Ankara ve İstanbul’a da kaydırılan operasyon çerçevesinde tutuklananların sayısı bugün 50’ye ulaştı.

Son olarak İstanbul’da bir hastanede görev yapan doktor Vehbi Yağız, gözaltına alınarak Siirt’e getirildi. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Yağız tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonda bugüne kadar Kurtalan Devlet Hastanesi’nin eski ve yeni başhekimlerinin de aralarında bulunduğu 50 kişi tutuklanırken, polis yeni gözaltıların olabileceğini belirtti.