BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.407,97
HABER /  GÜNCEL

İktidara da muhalefete de fırçayı bastı!

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi yaptığı açıklamayla iktidara da muhalefete de fırçayı bastı.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "Tutuklu milletvekillerinin, Türkiye'nin egemenlik anlayışındaki ayıbı ve skandalı olduğunu, CHP'nin tutuklu milletvekillerinin mevcutlu olarak TBMM'ye yemin için getirilme önerisinin de ikinci bir ayıp ve skandal olduğunu" belirtti.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, milletvekilinin milletin egemenliğini temsil ettiğini belirterek, temsil yerinin TBMM olduğunu bildirdi.

CHP'nin 'tutuklu milletvekillerin, mevcutlu olarak TBMM'ye yemin için getirilme' önerisini eleştiren Çelebi, şunları kaydetti:

"Peki, milletvekilleri meclise nasıl getirilecek? Yani, milletin iradesini temsil edenler, iradenin temsil edildiği meclise mevcutlu tutuklu olarak getirilecek. Bu şekil ise ayıp üstüne ayıp, skandal üstüne skandal olacaktır. Milletvekili tutuklu olarak değil, hür olarak temsil yemini eder, etmelidir de.

Milletvekillerinin uzun süredir tutuklu olmalarında YSK'nın da büyük bir payı var. Tutuklu milletvekili adayı Yüksek Seçim Kuruluna müracaat edip, 'olabilir' onayı alıyorsa o kişi milletvekili seçildikten sonra kesinlikle hür olmalıdır. Çünkü milletin hür iradesini temsil etmektedir. Eğer milletvekilinin tüm bu işlemlerden sonra tutukluluk hali devam ediyorsa, tek kelime ile onunla birlikte milletin iradesi de tutuklu sayılır. Milletvekillerin tutuklu olmaları, Türkiye'nin egemenlik anlayışında ki ayıbıdır, skandalıdır. CHP'nin tutuklu milletvekillerinin, mevcutlu olarak TBMM'ye yemin için getirilme önerisi ise ikinci bir ayıp ve skandaldır."