BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.464,92
HABER /  GÜNCEL

İkinci Hac kafilesi yurda dönüş yaptı

Kutsal topraklara giden ikinci Hac kafilesi Türkiye'ye dönüş yaptı.

Abone ol
Kutsal topraklarda hac vazifelerini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Atatürk Havalimanı'nda hacılar, yakınlarına sarılıp hasret giderdi.
 
Kutsal topraklardaki hacılar, yurda dönmeye başladı. İlk hacı kafilesi, Suudi Arabistan Havayolları’yla Atatürk Havalimanı'na geldi. Atatürk Havalimanı’nda yanlarında getirdikleri hediyeleri, zemzem sularını bagaj arabalarına yerleştiren hacılar, sevenleriyle kucaklaştı.

Bülent Demirbaş, ilk defa gittiğini çok mutlu olduğunu söyledi. Demirbaş, “Allah nasip etti, çok mutluyuz. Rabbim gitmeyen herkese de ivedi olarak gitmeyi nasip eder. Hacı olduk ama Allah hacı olarak yaşamayı nasip eder.” dedi. Fatma Akdeniz de, biraz yorucu olduğunu fakat iyi geçtiğini dile getirdi. “Allah bütün Müslüman alemine nasip etsin.” diyen Akdeniz, “Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımıza genç yaşta gitmelerini tavsiye ediyorum. Türk hacıları yaşlı oldukları için çok sıkıntı çekiyor. Çok güzel bir duygu. Dünyalıklar bir tarafa o taraf bir tarafa. İlk kez gittik, oraları ilk kez gördük. Yaşamak lazım kelimelerle anlatılmaz.” şeklinde konuştu.Salih Ağca ise, çok güzel geçtiğini, vatanın milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru mutluluğu için dualar ettiğini aktardı. Haccın çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Ağca, “Yaklaşık 2 hafta orada kaldık. Daha önce hacca gitmemiştim. Daha önce hacca gidenler bu sene çok rahat geçtiğini onun sebebinin de kota olduğunu söyledi. Çok güzel geçti.” ifadesini kullandı.