BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  DÜNYA

İkinci bir Habur rezaletidir

Almanya’da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır temaslarını, ikinci bir Habur rezaleti olarak değerlendi...

Abone ol

Almanya’da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır temaslarını, ikinci bir Habur rezaleti olarak değerlendirdi.
Kısa adı Türk Federasyon olan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun davetlisi olarak Almanya’ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır temaslarını değerlendirdi. Avrupa’nın dört bir yanından gelen ve salonu dolduran 5 bin civarında gurbetçiye seslenen Bahçeli, "Almanya’da 2 milyon 900 bin Türk nüfusu yaşamaktadır. Bunların 1 milyon 800 bini Türk vatandaşıyken, 1 milyon 100 bini de Alman vatandaşı olmuştur. Gayretleriniz ve mücadeleniz, içinde yaşadığınız yabancı toplumlar ile çatışmadan, hak ve özgürlükler seviyesinde her imkanı kullanarak, milli varlığınızı yaşatma yolunda çok önemli kazanımları getirmiştir“ dedi.
Bahçeli şunları söyledi: “Sizler burada Türk olmaktan gurur duyuyorsunuz, ancak Anavatan’da Türklüğü silmeye ve sindirmeye çalışan bir hükümet işbaşındadır. Sizler burada bayrağınızdan iftihar ediyorsunuz, ancak Türkiye’de bayrağı indirmek için küresel projelerden, Sevr artıklarından, hainlerden, işbirlikçilerden destek ve himaye uman bir yönetim görevdedir. Hükümet Türk milletiyle adeta hesaplaşmaktadır. Türklükle adeta savaşmakta, düşmanlık aşılamaktadır. Başbakan milli ve manevi değerlere üst üste saldırmaktadır. “Türküm, doğruyum, çalışkanım” diyen başlayan andımızı kaldırmayı çağdaşlık olarak sunan bu zihniyettir. Hükümet etnik bölücülüğü palazlandırmış, hayran kitlesini genişletmiş, terör örgütü PKK’yı aklamak için düğmeye basmıştır. İktidarın İmralı canisiyle pişkince, şirretçe sürdürdüğü ihanet pazarlığının konusu Türk milletidir. Kandil fitnesine vaadi Türk milletinin def ve imhasıdır.”

"BU BİZE GÖRE İKİNCİ HABUR REZALETİDİR"
Bahçeli, "Başbakan şimdi de kardeşi Barzani’yle Diyarbakır’da buluşmuştur. Türkiye, tarihi olarak yutturulmaya çalışılan kara bir günü yaşamaktadır. Peşmerge başı, yanına aldığı, bölücülükten sabıkalı sözde bir sanatçıyla Habur’dan Türkiye’ye giriş yapmış ve tezahüratlarla karşılanmıştır. Bu bize göre ikinci Habur rezaletidir. Ha PKK’lıların girişi, ha Barzani’nin gelişi arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.
Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: Başbakan Erdoğan Türk vatanı üzerine hesap yapan, Türkmenleri seri şekilde öldüren, PKK’yı silahlandırıp üzerimize saldırtan şarlatanla görüşmekten, hem de hedef yaptığı Diyarbakır’da bir araya gelmekten en ufak rahatsızlık duymamıştır. Başbakan bir yanda Oslo’dan İmralı’ya kadar canibaşı ve çetesiyle müzakere yaparken, diğer yanda para babası, küresel çevrelerin piyonu Barzani’yle yan yana gelmiş, arzuyla kucaklamıştır. Türk milleti büyük bir tehdidin, bizzat Başbakan’ın devrede olduğu çok ciddi yıkım ve dağılmanın arefesindedir. Ancak buna izin vermeyeceğiz. Türkiye ve Türk milletine zarar verdirmeyeceğiz. Varsın Başbakan’ın Barzanisi, Şivan Perveri, Ahmet Kaya’sı, bebek katili, teröristi, BOP’u, küresel destekçileri olsun”. MHP lideri, konuşmasını “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek bitirdi.
(İHA)