BIST 10.740
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.499,62
HABER /  DÜNYA

Engellilere engel oldular

Türkiye İşitme Engelliler 1. Futbol Lig’inde mücadele eden Manavgat İşitme Engelliler takımı ile İzmir Karşıyaka İşitme Engelliler takımı ar...

Abone ol

Türkiye İşitme Engelliler 1. Futbol Lig’inde mücadele eden Manavgat İşitme Engelliler takımı ile İzmir Karşıyaka İşitme Engelliler takımı arasında, Side Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşma öncesinde stadda hiçbir görevlinin olmaması dikkat çekti.
Soyunma odalarının kilitli olması nedeniyle futbolcular açık alanda soyunurken, hakemler ise halı sahanın soyunma odasını kullandı.
Manavgat İşitme Engelliler ile İzmir Karşıyaka İşitme Engelliler takımları arasındaki maçtan önce yaşananlar yürekleri burktu. Hayata engelleri ile tutunmaya çalışan sporcular bu kez de spor engeli ile karşılaştılar.
Karşılaşma için stada gelen sporcular, maç saati gelmesine rağmen hiçbir görevlinin gelerek soyunma odalarını açmaması nedeniyle açık alanda soyunup giyinmek zorunda kaldı. Maçı yöneten hakem üçlüsü de stadın yakınında bulunan halı sahanın soyunma odasında üzerlerini değiştirdi.
Karşıyaka İşitme Engelliler Futbol takımı yetkilileri bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını dile getirirken, İşitme Engelliler Antalya İl Temsilcisi Hasan Kalkan, bin bir güçlük içerisinde spor yapmaya çalışan İşitme Engellilere bu durumun reva olmadığını belirterek, “Bugünkü olaylar beni alabildiğine üzdü. Aynı zamanda da utandım. Zaten zor şartlar altında maçlara gidip gelebiliyoruz. Sporculara izin almakta, deplasmanlara gidecek araç bulmakta zorluk yaşıyoruz. Bir de bunun üstüne maç saatinde soyunma odalarının kapalı olması işin tuzu biberi. Kısacası, İşitme Engellilere spor yapmayın, sizler engellisiniz, bunu bilin deniliyor. Yazıklar olsun. Yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.
(İHA)