BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İkinci Aysun Kayacı vakası!

Kayacı 'benim oyumla çobanınki neden bir?' diye sormuştu. Ünlü tiyatrocu da 'Cahilerin oyu ile demokrasi olmaz' diyor.

Abone ol

Aysun Kayacı'nın geçen yıl “Haydi Gel Bizimle Ol” programında söylediği ve büyük tepki çeken “Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?” sözünden sonra şimdi de Zeliha Berksoy, benzer bir açıklama yaptı.

CNNTURK’te ekrana gelen Reha Muhtar’ın “Çok Farklı” programına konuk olan usta tiyatrocu Zeliha Berksoy "Cahillerin oyuyla demokrasi olmaz!" dedi ve Türk halkının 50 yıllık bir süreç içerisinde cahil bırakıldığını belirterek çağdaş eğitim seferberliği yapılmasını önerdi.

Berksoy şöyle konuştu:

CAHİLLERİN OYUYLA DEMOKRASİ OLMAZ

 “Cahillerin oyuyla demokrasi olmaz. Cehaletten çok korkuyorum. Ülkemiz çok şanslı, çok önemli bir cevherlerimiz var. Bu yüzden üzerimizde çok fazla oyunlar oynanıyor."dedi.

CAHİL HALK SÜRÜ OLUR

Cahil birini alıp etkilemenin çok kolay olduğunu belirten Berksoy "Siz bu halkı bu kadar cahil bırakırsanız o bir kitle olmayacaktır, o bir sürü olacaktır. Ve bu sürüyü de peşinden sürükleyip götürmek çok basit bir şey. Yani burada örtünmüş, örtünmemiş, mahalle baskısı vs. bence bunların hepsi çok sunni. Çok sunni oyunlar bunlar" dedi.

BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ

Cahilliğin olduğu yerde bilincin olamayacağını ve insanların sürükleneceğini, etkileneceklerini ifade eden Berksoy, böyle bir durumda da demokrasiden söz edilemeyeceğini belirterek "Böyle bir demokrasi olamaz. Ben böyle bir seçimde, demokratik seçim olduğuna falan inanmıyorum. Hayatın kendisinde yok çünkü" diye konuştu.

ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİ LAZIM

Usta oyuncu Berksoy, bu durumun aşılması için çok çağdaş bir eğitim seferberliği önerisinde bulunarak "Bütün kırsal kesimlerde çağdaş bir eğitim seferberliği öneriyorum.. Dinse dini de kendi realitesi içinde öğreteceksiniz.. Bunu öğretenler de cahil. Cahil bırakılıyorlar. Onlar da siyasi bir düşünce ya da çıkarlarla ya da kendi cehaletiyle gidiyor. Formül yanlış. Çünkü bütün çocuklar doğduğunda aynıdır. Hitler de doğduğunda bir bebekti. Ama nasıl oldu. İnsanın değişebilirliği diyalektiği var" dedi.