BIST 9.610
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.481,51
HABER /  DÜNYA

İhvan isyan bayrağını çekti!

Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün en az 52 kişinin ölümüne neden olan katliam sonrasında İhvan çağrıda bulundu...

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün en az 52 kişinin ölümüne neden olan katliam sonrasında Müslüman Kardeşler'in (İhvan) siyasal partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nden ayaklanma çağrısı geldi.

Sina Yarımadası’nda çatışmalar sürerken dün akşamüstü başkent Kahire’nin batısındaki 6 Ekim mahallesinde bir binayı basan güvenlik güçleri Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 9 kişiyi öldürdü. Toplantı sırasında düzenlendiği belirtilen baskında ölenler arasında Müslüman Kardeşler’in(İhvan) önde gelen avukatı ve eski vekil Nasser el Hafi de var. Bazı İhvan kaynakları evdekilerin Ramazan ayı kapsamında yardım kampanyası düzenlemek amacıyla toplandıklarını savundu. Emniyet kaynakları ise evdekilerin silahlı saldırı hazırlığında olduğunu, baskın için harekete geçildiği esnada “içeriden ateş” açıldığını iddia etti.

ihvan.jpg 

İHVAN’DAN İSYAN ÇAĞRISI

İhvan tarafından yapılan resmi açıklamada öldürülen kişilerin silahlı olduğu iddiası yalanlanırken Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’ye karşı “isyan” çağrısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Sisi’den “cellat” diye bahsedilen açıklamada, “Ülkenizi, kendinizi, çocuklarınızı savunmak için isyan edin. Mısır’ı kurtarmak için (Sisi’nin) adaletsizlik ve zulmünün kalelerini yok edin... Yöneticilerimize düzenlenen saldırı Sisi’nin kurduğu yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Evinde ve ailesinin önünde öldürülmeyi kabul etmeyen mazlum ve ezilmiş kesimlerin öfkesini kontrol edemeyecek.” denildi. İhvan Sözcüsü Muhammed Muntasır da Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Şerefli insanların hainlerin eliyle öldürülmesi, hain ve katil Sisi’nin, Sina’daki acizliğini ve başarısızlığını avutma girişimidir” dedi. İhvan, Mısır’da Aralık 2013’te terör örgütü ilan edilmişti.

TERÖR YASASI ONAYLANDI

Öte yandan Mısır Başbakanı Ibrahim Mahlab, dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Mısır gerçek bir savaşta” dedi. Hükümet, dün ayrıca terör davalarında yargılama ve infazı hızlandıracak teröre karşı mücadele yasasını jet hızla onayladı. Yasanın teröre karşı mücadeleye “hız ve adil caydırıcılık” kazandıracağı ifade edildi. Yasa, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin onayına sunulacak.